Actueel

Start ‘hub’ Harlingen/Terschelling

hub harlingen

Een ‘on the job’ opleiding volgen in omgeving Harlingen/Terschelling?  

Een opleiding volgen waarbij je meteen aan de slag kan op de werkvloer? In een sector waar een baan gegarandeerd is? Dan is een opleiding van Gastvrij Fryslân iets voor jou! 

 

Met de opleidingen van Gastvrij Fryslân bieden wij een aanvulling op reguliere bol-en bbl-opleidingen. ‘On the job’ betekent dat je bijna niet meer naar school gaat en volledig bij Rederij Doeksen, Levels Harlingen, WestCord Hotel Skylge en Hotel De Walvisvaarder op Terschelling wordt opgeleid met docenten vanuit Firda 

 

Hoe ziet dat er dan uit 

De hub Harlingen biedt jou een inspirerende leeromgeving. Je draait mee in één van de bedrijven, maar onder begeleiding van de leermeesters en docenten kun je vooral bezig met je opleiding. Ter aanvulling op je opleiding zul je ook praktijkdagen volgen bij andere horecabedrijven in de regio.  

 

Dit houdt in dat je verschillende leervormen krijgt aangeboden, zoals: coaching gesprekken met docent, algemene vakken zoals: Nederlands, rekenen, Engels of Duits en diverse inspiratie workshops bij andere bedrijven in de buurt. Zo maak je kennis met de verschillende horecabedrijven en ontdek je wat nu echt bij jou past. De lessen worden zoveel mogelijk toegepast in de praktijk. 

 

Daarnaast werk je op locatie mee zodat je vanaf dag één praktijkervaring opdoet. We kiezen samen de meest passende leervorm op basis van jouw leerdoelen.

Je hebt wekelijks twee dagen praktijk en twee leerdagen (Rederij Doeksen is jouw leslokaal). Ook volg je één keer in de vijf weken een workshop bij een ander bedrijf uit de sector.

 

Je kunt kiezen uit de volgende opleidingen:   

    • Zelfstandig werkend kok (BOL niveau 3) 
    • Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw (BOL niveau 3) 
    • Manager/ondernemer Horeca (BOL niveau 4). 

Doorstroom 
Heb jij een niveau 2 of 3 opleiding afgerond en wil je graag nog een diploma op een hoger niveau behalen? Ook voor doorstromers zijn er in deze opleidingsvariant mogelijkheden! 

 

Voor wie is deze opleiding geschikt?  

    • Je krijgt energie door te doen 
    • Je wil graag zelf je opleiding (deels) vormgeven samen met de ondernemers en docenten.  
    • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor je eigen ontwikkeling. 
    • Je staat te popelen om direct aan de slag te gaan op de werkvloer.  
    • Je ziet jezelf al helemaal werken in de wereld van hospitality en dus ook bij één van de bedrijven uit deze hub.  

Werken in de horeca is leuk, dynamisch, blije mensen om je heen en je hoeft je nooit te vervelen. Onze studenten, docenten en praktijkopleiders vertellen je er graag alles over 

 

Beleefdag | juni 2023
Ervaren hoe het is om student te zijn bij Gastvrij Fryslân? We organiseren regelmatig beleefdagen. Tijdens een beleefdag kan je een kijkje in de keuken nemen bij de verschillende bedrijven die aangesloten zijn bij deze hub. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden voor een beleefdag

Aanmelden voor de opleiding
Ben je enthousiast? Opleiden voor een opleiding van Gastvrij Fryslân in de hub Harlingen/Terschelling doe je via de website van ROC Friese Poort of klik je hier!

 

Ik wil me aanmelden als: