Gastvrij Fryslân, on-the-job hospitality opleidingen

In de horeca bruist het altijd. Elke dag is anders en elke gast is speciaal. Wil jij een bol-opleiding volgen waarbij je meteen aan de slag kunt op de werkvloer? In een sector waar een baan gegarandeerd is? Dan zijn de on-the-job hospitality opleidingen van Gastvrij Fryslân iets voor jou!

Vanaf studiejaar ’23-’24 starten we met een aantal nieuwe hubs! Klik op de hub voor meer informatie over de deelnemende bedrijven! 

Voor deze verschillende regio’s organiseren wij regelmatig beleefdagen. Aanmelden en meer informatie over een beleefdag vind je hier! 

Agenda beleefdagen:
Harlingen/Terschelling 6 juni
Heerenveen woensdag 14 juni 
Drachten donderdag 15 juni 

Waarom de horeca

Juist nú is een on-the-job opleiding in de horeca een goede keuze:

Leren in de praktijk en door te doen

Jouw leeromgeving is een bedrijf uit de sector, je komt dus iedere dag in aanraking met je toekomstige werkomgeving. En de horeca zit te springen om personeel, dus je hebt veel keuze uit stageplaatsen.

Er samen voor gaan

Samen met jouw medestudenten werk je toe naar het eindresultaat, jouw diploma! En je leert niet alleen met elkaar, maar ook van elkaar.

Ga het avontuur aan

Deze opleidingen worden in 2022 voor het eerst in Friesland gegeven, ga jij het avontuur met ons aan? Samen met jou, de scholen en de ondernemers geven we vorm aan jouw opleiding. Met als einddoel het behalen van jouw diploma!

meer informatie

Horeca en Hospitality 'on the job' opleidingen

Hoe ziet dat er dan uit?
Docenten en praktijkopleiders komen naar jou toe om jou te begeleiden op een van de bedrijven die is aangesloten bij een hub. Een hub is een groepje bedrijven dat samenwerkt. Bedrijven zoals het WTC hotel in Leeuwarden, Van der Valk Sneek, Hof van de Koning in Heerenveen of Schouwburg de Lawei in Drachten bieden jou een inspirerende leeromgeving. Je draait mee in het bedrijf, maar onder begeleiding van de leermeesters en docenten kun je vooral bezig met je opleiding. Ook zal je andere bedrijven uit de hub bezoeken. 

Dit houdt in dat je verschillende leervormen krijgt aangeboden, zoals: coaching gesprekken met docent en leermeester en workshops van de leermeesters die je de kneepjes van het vak bijbrengen. Daarnaast werk je op locatie mee zodat je vanaf dag één praktijkervaring opdoet, We kiezen samen de meest passende leervorm op basis van jouw leerdoelen.

Op dit moment hebben wij drie hubs met een brede basisopleiding die bestaat uit de opleidingen: 

 • Zelfstandig werkend kok (BOL niveau 3)
 • Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw (BOL niveau 3)
 • Manager/ondernemer Horeca (BOL niveau 4).

Na het eerste jaar maak je een keuze uit één van deze drie opleidingen.

Doorstroom
Heb jij een niveau 2 of 3 opleiding afgerond en wil je graag nog een diploma op een hoger niveau behalen? Ook voor doorstromers zijn er in deze opleidingsvariant mogelijkheden!

Gastvrij Fryslân is een samenwerking van Friese ondernemers, onderwijs en de provincie Fryslân. 

Deze opleiding is iets voor jou als je:

  • Je leert graag in de praktijk en leert door te doen;
  • Keuze uit verschillende hubs bij o.a. WestCord WTC Hotel Leeuwarden, Van der Valk Hotel Sneek, Hof van de Koning in Heerenveen of Schouwburg de Lawei in Drachten;
  • Samen met docenten, leermeesters en praktijkbegeleiders je opleiding vormgeven met als einddoel het behalen van je diploma;
  • Docenten en praktijkopleiders begeleiden jou op een van de bedrijven die is aangesloten bij een hub. 
  • Je draait mee in een inspirerende leeromgeving en ondertussen leer je onder begeleiding alle kneepjes van het vak.

Spreekt dit je aan en wil je meer weten over de mogelijkheden?

Wil je gelijk je informatie achter laten zodat we contact met je op kunnen nemen? Vul dan je gegevens in! Dat kan via dit formulier: Klik hier

Ik wil me aanmelden als: